Oslj

Modlitby za padlé vojáky

Placeholder

Začátkem srpna nás všechny zasáhla zpráva o tragické smrti tří českých vojáků po útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Protože Řád sv. Lazara Jeruzalémského je vojenským a špitálním řádem a spolupracuje s Armádou ČR, požádal kancléř Petr J. Řehoř, KCLJ, po rozhovoru se spolubratrem pplk. Petrem Blechou, KLJ, velitelem 71. mechanizovaného praporu AČR, řádové duchovní, aby ve své farnosti sloužili mši svatou za vojáky, kteří položili svůj život na zahraničních misích, a za všechny vojáky sloužící v Afghánistánu a dalších rizikových oblastech.

Ve čtvrtek 16. 8. se za policisty a vojáky v zahraničních misích modlil R. Diac. Jiří Laňka, SChLJ, při bohoslužbě slova v kostele v Praze na Karlově. Mši svatou za vojáky sloužili 19. 8. probošt Jiří Hladík, ECLJ, v katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích a  24. 8. Mons. Emil Soukup, SChLJ, v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plzni.

V  neděli 2. září od 10:00 bude sloužit mši za vojáky  P. Milan Badal, ECLJ, v kostele sv. Jakuba v Hostivicích,  v pátek 28. září, na slavnost sv. knížete Václava,  ve 14:00 P. Rudolf Hušek, SChLJ, v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Blatné a v neděli 30. září od 09:30 jáhen Jiří Laňka v kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého na pražském Karlově.

Pamatujte prosím na naše statečné vojáky ve svých modlitbách.

FOTO: Armáda ČR

Zesnulí vojáci Martin Marcin (36), Kamil Beneš (28) a Patrik Štěpánek (24) byli in memoriam povýšeni do hodnosti štábních praporčíků.