Oslj

Opařanské čtení s Bárou Štěpánovou

Placeholder

Po prosincové přestávece se v Dětské psychiatrické nemocnici v Opařanech na konci ledna uskuteční další pokračování seriálu Čteme s přáteli dětem v nemocnici.

V pořadí již 33. Čtení v Opařanech se bude konat ve čtvrtek 31. ledna od 14.00 v refektáři nemocnice v budově A. Milým hostem bude známá herečka Bára Štěpánová, která bude dětským pacientům číst a povídat si s nimi.

V prosinci  bylo oblíbené čtení vystřídáno dvěma předvánočními událostmi – vánočním koncertem souboru Musica da Chiesa a především v pořadí již pátým adventním dobročinným bazárkem. Obě akce byly uspořádány ve spolupráci s Vojenským  a špitálním řádem svatého Lazara Jeruzalémského. Nakupující si mohli na bazárku vybrat z velkého množství věcí darovaných zaměstnanci i přáteli nemocnice – oblečení, obuvi, hraček, plyšáků, knih, drobných dárkových předmětů, bižuterie, doplňků do domácnosti nebo kabelek. Kuriozitami byly zcela nový cestovní kufr a nové sáňky – obojí prodáno. Za řád se zúčastnila paní Kamila Malinská, která zorganizovala sbírku ve škole a mateřince v Líšnici u Mníšku p. Brdy a přivezla na bazárek mnoho krásných věcí. Výtěžek bazárku činil 11 383 korun, tedy více než  v předchozím roce, a bude věnován na koncerty pro pacienty nemocnice.